Hoppa till sidans innehåll

Nynäshamns Hockeygymnasium


Sedan läsåret 2008/2009 driver Nynäshamns kommun och gymnasieskola i samarbete med Nynäs Hockey ett hockeygymnasium. På Nynäshamns hockeygymnasium får du möjlighet att utveckla dig som hockeyspelare i kombination med gymnasiestudier under 3 år. Svenska Ishockeyförbundets och Skolverkets riktlinjer kommer att följas.

Ambitionen är att detta ska bli ett ledande hockeygymnasium i Sverige. Samarbetet med Nynäs Hockey, som fostrat många framstående spelare genom åren, är en av pusselbitarna för att uppnå detta.

Hockeyutbildningen

Ishockeydelen kommer att bedrivas under 2-3 tillfällen per vecka på dagtid. Dessutom tillkommer kvällsträningar och matcher. Träningen kommer att vara individuellt inriktad där teknik, taktik och fysisk träning ingår. Under teoripassen kommer vi att jobba med hockeykunskap, träningslära, videoanalyser, kommunikation m.m. Detta leds av välutbildade tränare/instruktörer. Tävlingsverksamheten bedrivs i samarbete med Nynäs Hockey.

Studieupplägg

Du kan söka till alla program på Nynäshamns gymnasieskola och samtidigt vara med på hockeygymnasiet. Läs mer om alla programmen på skolans hemsida.

Studiestöd

För att få studiestöd måste du vara under 20 år och studera på heltid. Det kommer automatiskt för de som studerar på gymnasiet. Det kan även finnas möjlighet att söka Inackorderingstillägg och Extra tillägg. Kontrollera villkoren med din hemkommun.

Boendeform

I direkt anslutning till ishallen finns det ett antal studentbostäder. Det är Nynäs Sportboende som är hyresvärd för dessa bostäder. Andra boendeformer kan vi också hjälpa till med. Vi jobbar för att du skall finna en trivsam miljö under din tid i Nynäshamn. Du utvecklas tillsammans med andra elever och du lär dig att ta ansvar för dig själv.

Miljö

Miljön är viktig om man ska utvecklas positivt. I Nynäshamn finns de bästa förutsättningarna. Inom bekvämt gångavstånd från gymnasieskolan finns Kvarnängens IP där också ishallen är belägen. Förutom ishall finns också flera fotbollsplaner, löparbanor, motionsspår, skidbacke, tennishall m.m som ger dig alla möjligheter att träna även utanför isen. Gymnasieskolan har också ett fullt utrustat gym.

Hur du ansöker

Du ska söka till Nynäshamns gymnasieskola på vanligt sätt via ditt Intagningskansli. Dessutom ska en ansökan göras på en särskild blankett, den hittar du på gymnasiets hemsida som skickas till skolan;

Robert Spath
Nynäshamns Gymnasium
Kvarnvägen 4
149 45 NYNÄSHAMN

Välkommen till Nynäshamns Hockeygymnasium!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 04:04 Skribent: Tomas Thulin
Epost: This is a mailto link

 

   

Hagsätra 195x100


 

Nynäs Ösmo LBC

Skärgårdshotellet

TELGRA EL


När A-lag och Juniorer åker bort äter vi mat från

LINDGRENS KÖK

Konsul Johnsons väg 6

  SISU

Hockeyakademin

 

 

Postadress:
Nynäshamns IF HC - Ishockey
Box 19
14921 Nynäshamn

Besöksadress:
Kvarnängsvägen 20
14991 Nynäshamn

Kontakt:
Tel: +46709393697
E-post: This is a mailto link

Jetspeed_Web_255x600_ENG

 

barnensidrottskylt

 

barnensidrott_216x143